Vissen in de polder staat garant voor spektakel! Gretige vissen die er alles aan doen om jouw kunstaas te onderscheppen. Eens gehaakt, proberen zij zich met salto’s en woeste schudden met die brute koppen te ontdoen van het kunstaas. Dat zorgt voor de nodige memorabele herinneringen. Dit spektakel zorgt ervoor dat je steeds weer die polder in wilt duiken, je wilt meer van die toffe momenten beleven! Maar, hoe pak je die visserij nu aan?!
Snoeken in de Nederlandse polder staat garant voor plezier! Roel Trum laat je in deze video zien hoe hij dit aanpakt.
Snoekenbek
Allereerst is het goed om te weten wat je zoal nodig hebt bij deze visserij. Laten we bij het belangrijkst beginnen, onthaakgereedschap! Snoeken hebben een set met wel 700 vlijmscherpe tanden in hun bek staan, daar wil je niet met je handen in gaan friemelen om een haak los te wurmen, daarom is een lange onthaaktang echt een must. Liefst heb je ook nog een degelijke kniptang, zodat je in geval van een vervelend gehaakte snoek direct de haken door kan knippen.
Polderkunstaas
Snoek reageert op enorm veel verschillende soorten kunstaas, maar welke neem je nu mee naar de polder?! Het is als eerst belangrijk om een selectie te maken en vooral niet teveel mee te nemen. Daar willen we aan toevoegen dat het wél belangrijk is om een gevarieerde selectie te maken. Zorg ervoor dat je verschillende kleuren bij je hebt en kunstaasjes met verschillende soorten actie. Neem wat softbaits, jerkbaits, pluggen en spinners mee en kies die in zowel natuurlijke als felle kleuren. Houd daarbij wel in gedachte dat polderwateren vaak niet dieper zijn dan een meter en dan staat niets jou in de weg om gave poldermomenten te beleven.
Snoekhengel
De belangrijkste eigenschap van een goede polderhengel? Voldoende ruggengraat en een comfortabele ligging in je handen. Je hebt de hengel non-stop vast en maakt honderden zo niet duizenden worpen op een dag. Daar moet de hengel voor gemaakt zijn. Het werpgewicht stem je af op het kunstaas dat je gebruikt. Hoe lichter de hengel, des te meer sport je beleeft aan iedere vis. Met zwaardere hengels kun je dan weer grotere stukken kunstaas wegzetten. Het gros van de kunstaasjes voor het polderwerk wegen grofweg tussen de 20 en 50 gram, een hengel met een werpgewicht in die gewichtsklasse zal voor de meeste vissers wel volstaan.
Snoekspektakel
Dan is het hoog tijd om de polder in te duiken. De visserij is best makkelijk, maar superverslavend! Je kamt simpelweg hele slotenstelsels uit met jouw gekozen kunstaas. Je staat op een plek en vist de omgeving van die plaats met meerdere worpen uit. Heb je al het bereikbare water afgevist? Dan verschuif je weer een paar meter. Zo vis je ieder stukje poldersloot uit en kan succes niet uitblijven. Krijg je geen enkele actie? Dan kun je wisselen. De ene dag reageert snoek fel op een van links naar rechts schietende jerkbait, terwijl de andere dag een traag aangeboden softbait favoriet is. Het is iedere dag zoeken naar de juiste presentatie. Heb je die gevonden? Dan wordt je beloond met snoekspektakel!
WINACTIES
Met regelmaat verschijnen de mooiste winacties op de sociale media van SPRO. Mede daarom is het een aanrader om SPRO te volgen. Dat kan via:
YouTube
Instagram
Facebook